Digital virksomhet

IT er ikke lenger bare støttesystemer i virksomheten. Stadig flere virksomheter gjør det meste av sin kundedialog og sin produksjon gjennom IT-systemer. I Bouvet er vi mange rådgivere som hjelper kunder med å få virksomhet og systemer til å spille sammen. I denne bloggen deler vi tankene våre om dette.

Samhandling: SharePoint – fortsatt midtpunktet!

I de to foregående artiklene har vi sett på samhandling i skyen og alle de verktøyene man har til rådighet – men uten å si noe særlig om SharePoint. Har du begynt å tro at SharePoint er på vei til å bli borte, er det feil. SharePoint vil fortsette å være plattformen for håndtering av strukturert og viktig virksomhetsinformasjon.

SharePoint er i ferd med å bli et mer rendyrket samhandlingsverktøy, men enda større fokus på lagring og håndtering av filer. Plattformen vil fortsatt dekke manges behov for dokumenthåndtering. Versjonshåndtering, godkjenning, arbeidsflyt og arkivering er noe veldig mange har behov for, og som man ikke har på tradisjonelle filservere.

Alle grupper har et rom i SharePoint

Det vil fortsatt være mulig å definere grupper som kun samhandler i SharePoint (Team Sites/Gruppeområder), noe som er velegnet for enheter eller grupper som skal samhandle over lang tid på en strukturert måte.

De nye gruppene i Outlook, Yammer, Teams og Planner får automatisk opprettet egne områder i SharePoint, som er ment for lagring av filer. Legger du til en fil som vedlegg, vil den altså havne i et SharePoint-bibliotek og kunne finnes/søkes opp og jobbes videre med der.

Skjermbilde Yammer-heading

Gå rett fra Yammer til filene som har blitt postet i gruppen (SharePoint) – her vist med gul firkant

Samhandlings-«sjefen» SharePoint

Nye OneDrive for business har nettopp fått en funksjon for å kopiere en fil til SharePoint, og om ikke lenge kommer muligheten til å flytte filer. Da blir det enklere å starte på et dokument i OneDrive, og så flytte det dit det bør ligge og deles med (og bli søkbart for) en definert gruppe – uten at man må foreta en haug med personlige delinger fra OneDrive. Her er det utelukkende en fordel at SharePoint «tar over», så man blir mindre personavhengig!

Skjermbilde OneDrive

Kopiering av filer fra OneDrive til SharePoint-områder har blitt mye enklere!

I SharePoint er det mulig å legge til rette for bruk av maler og metadata, og det er mulig å definere policies som sier når en type filer skal låses eller når et rom skal skrivebeskyttes eller slettes. Dette er funksjoner som stadig flere tar i bruk og setter pris på. At SharePoint håndterer filer for alle typer grupper er derfor en fordel, fordi det er lettere å få kontroll på informasjonen man ønsker å ta vare på. Det krever riktignok litt planlegging – og fortsatt litt manuelt arbeid – men det er enklere enn noen gang.

Portaler og intranett

Selv om det nye «Mitt område» og Delve gir brukerne nye og personifiserte måter å finne informasjon på, vil mange fortsatt ha ønske om å ha en felles portal eller intranett. Også her kommer SharePoint til å spille en rolle fremover, og vi ser spesielt frem til at all ny publiseringsfunksjonalitet kommer på plass (nytt utseende for Team Sites er allerede lansert i skyen)! Nylig er også SharePoint Framework lansert, som er et nytt rammeverk som skal gjøre det lettere å utvikle funksjonalitet og responsive løsninger i SharePoint. Det er «stoff» til i en eventuell fremtidig artikkel…men neste artikkel i denne serien om samhandling vil handle om gevinster.


Denne artikkelen er nummer tre i en artikkelserie om samhandling
Den første artikkelen finner du her
Den andre artikkelen finner du her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samhandling: Mer enn SharePoint

For tilhengere og brukere av Microsofts verktøy, har samhandling de siste årene nærmest vært synonymt med SharePoint. Sannheten er at..

Digitalisation is not a IT project

Something is happening in the executive management teams these days, they are looking to re-invent their business models using information..

Den selvkjørende bilen kommer fort

Jeg er på den 23. verdenskongressen for intelligente transportsystemer. Alle snakker om selvkjørende biler, busser og tog. På demonstrasjonsområdene står..

Tenkehatten Plato

Slå på kreativiteten, folkens!

Her forleden hadde vi besøk av hjerneforsker Balder Onarheim fra Danmarks tekniske universitet. Han hadde med seg en tenkehatt med..

Hva skjer på intranett-fronten?

Dette spørsmålet stilte jeg mine flinke kolleger på vårt intranett, og her er svarene jeg fikk: Flere spesialiserte applikasjoner For..

IT years are like dogs years

One of the characteristics of the IT industry is that time works differently for us. This is challenging and fun,..

OFFF Barcelona 2016 del 1

Europas mest inspirerende konferanse innen digitale medier, OFFF,  leverte varene. Over tre innlegg skal Jonas Laberg og jeg forsøke å gjenskape stemningen. Hvem..

Kundeopplevelse og energityver

Arbeid med kundeopplevelse ligner mer på maraton enn på en 100-meter – det trengs stamina for å oppnå resultater. Likevel..

Hvor viktig er emosjoner?

Emosjoner *) påvirker våre valg i større grad enn vi tror, men har blitt stemoderlig behandlet innen UX over mange..

Digital virksomhet

IT er ikke lenger bare støttesystemer i virksomheten. Stadig flere virksomheter gjør det meste av sin kundedialog og sin produksjon gjennom IT-systemer. I Bouvet er vi mange rådgivere som hjelper kunder med å få virksomhet og systemer til å spille sammen. I denne bloggen deler vi tankene våre om dette.