Digital virksomhet

IT er ikke lenger bare støttesystemer i virksomheten. Stadig flere virksomheter gjør det meste av sin kundedialog og sin produksjon gjennom IT-systemer. I Bouvet er vi mange rådgivere som hjelper kunder med å få virksomhet og systemer til å spille sammen. I denne bloggen deler vi tankene våre om dette.

Noen erfaringer med Internet of Things (IoT)

Med Sesam-teknologien sørger vi for datamastringen i et av norges største IOT-prosjekter: Hafslund AMS. Og vi vedlikeholder et europeisk system som håndterer strøm-målinger fra lokomotiver. Men det morsomste IoT prosjektet vårt er uten tvil levert til Viasats kundesenter

Viasat øker lønnsomheten

Sjekk denne morsomme vidoen der Nikhil Luthra og Martin Gravråk forlater det trygge tastaturet og gir seg ut i makerspace:

Her beskriver vi konseptet bak og gevinstene ved Zero-Waste prosjektet til Viasat. Oppgaven var å skape en intern kampanje for å øke bevisstheten hos de ansatte på kundesenteret, til å redusere kostnader ved kundebehandling, på en morsom måte!

Skjermbilde 2016-06-20 kl. 22.28.51

Utfordring: Samle inn strøm fra 830.000 kunder

Ved hjelp av integrasjonsløsningen Sesam har vi hjulpet Hafslund med å løse utfordringene ved et av Norges største «Industrial Internet of things» prosjekter. Her ser du Jon Andreas Pretorius fra Hafslund og undertegnede fortelle om dette på Javazone 2015.

Skjermbilde 2016-06-20 kl. 22.51.09

Bouvet hjelper togene i Europa med å spare strøm

Vi bistår Banetele og det Europeiske Eress-samarbeidet med å lage teknologi for automatisk avregning for energibruk hos togene på det europeiske kontinentet. Dette er et eksempel på «Industrial Internet of things» som sparer miljøet!

Mange muligheter – i dag og i fremtiden

Kundereisene kan bli kraftig forbedret når kunden opplever at hun får relevant hjelp når og hvor hun trenger det. Det er lurt å ha med flere parter enn i «vanlige» prosjekter: Interaksjonsdesignere, tekniske arkitekter, salg, CRM og jurister. Og tenk personvern og sikkerhet fra dag èn!

Vi bistår kommunesektoren med velferdsteknologi

Vi deler av erfaringene og tankene i disse bloggpostene:

Bouvet deltok i ekspertpanel om IOT

Skjermbilde 2016-06-23 kl. 14.18.25

Teknisk Ukeblad/Mediaplanet har ved hjelp av Sintef satt sammen et ekspertpanel som ble bedt om å besvare viktige spørsmål om IoT. Vi deltok i dette ekspertpanelet.

Når virkeliggjøres den store drømmen?

Skjermbilde 2016-06-20 kl. 22.56.30

The Internet of Things – Keiserens nye wearables? er en liten undring om hva som skal til for at alle aspektene ved tingenes internett skal slå ut i full blomst for forbrukerne. Jeg undret meg over mange av disse tingene på Javazone 2014 – der jeg også demonstrerte en del praktiske eksempler på hvordan du kan komme i gang i din bedrift. Denne bloggposten detaljerer mer om det.

Sikkerhet og personvern: Hvor trygt er dette?

Vi er nå i gang med å bistå Forbrukerrådet med å finne ut av hva en del internet-tilkoblede duppeditter egentlig deler om deg. Her har vi bare såvidt startet, så følg med!

Hvordan kan vi kombinere intelligente hjem med god sikkerhet og bra personvern? (Bilde: Peter Menzel/The Human Face of Big Data)

En nøtt: Hvordan kan vi bevare god sikkerhet og bra personvern når vi kobler fler og fler hverdagslige gjenstander til internett? (Bilde: Peter Menzel/The Human Face of Big Data)

Vi må beherske teknologien også

Skjermbilde 2016-06-20 kl. 22.25.58

Mark West fortalte om hvordan han fant tilbake gleden ved å programmere igjen vha. robot-teknologi på IoT day i Utrecht i 2016. Og her har han skrevet litt om hvordan en kan kontrollere en robot med stemmstyring

MQTT og Node-Red er ofte brukt både i produksjon og til prototyping i prosjekter. Her er et foredrag om disse teknologiene fra Oslo IOT Day 2015 (Slideshare versjon her).

Utforsk idéer og behov sammen med oss på LAB’EN VÅR

Skjermbilde 2016-06-20 kl. 22.43.40

Vi har en egen IoT-lab med masse utstyr: Beacons, 3D-printer, sensorer og radiokommunikasjon av mange slag. Kontakt oss, så kan vi utforske mulighetene sammen. Vi kan lage en prototype på 1-2-3!

 

 

 

Simen Sommerfeldt, CTO for Bouvet Øst
Rådgiver med teknologibakgrunn. Grunnlegger av bevegelsen "Lær Kidsa Koding!". Har siden 2014 spesielt fokusert på EUs nye personvernforordning, tingenes internett og semantisk integrasjon. Twitter/Insta: @sisomm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samhandling: Mer enn SharePoint

For tilhengere og brukere av Microsofts verktøy, har samhandling de siste årene nærmest vært synonymt med SharePoint. Sannheten er at..

Digitalisation is not a IT project

Something is happening in the executive management teams these days, they are looking to re-invent their business models using information..

Magic Mirror – version 1

Introduction A while back I discovered the exciting world of “magic mirrors”. I don’t remember how or where it caught my attention, but..

Den selvkjørende bilen kommer fort

Jeg er på den 23. verdenskongressen for intelligente transportsystemer. Alle snakker om selvkjørende biler, busser og tog. På demonstrasjonsområdene står..

DevOpsDays Oslo 2016

5.-6. september hadde eg gleden av å delta på den første norske DevOpsDays i Oslo. Her er en oppsummering av høydepunktene..

Bouvet at JavaZone 2016

This year JavaZone celebrated it’s 15th year with with 3000 attendees and over 170 sessions. As one of Norway’s premier Java..

Tenkehatten Plato

Slå på kreativiteten, folkens!

Her forleden hadde vi besøk av hjerneforsker Balder Onarheim fra Danmarks tekniske universitet. Han hadde med seg en tenkehatt med..

Digital virksomhet

IT er ikke lenger bare støttesystemer i virksomheten. Stadig flere virksomheter gjør det meste av sin kundedialog og sin produksjon gjennom IT-systemer. I Bouvet er vi mange rådgivere som hjelper kunder med å få virksomhet og systemer til å spille sammen. I denne bloggen deler vi tankene våre om dette.