Teknologi

I Bouvet er vi flere hundre teknologer som brenner for å programmere og utforme gode, digitale løsninger. I denne bloggen utforsker vi teknologien og deler det vi finner med dere.

The Future of SharePoint

Den 4. mai holdt Microsoft en virtuell event om fremtiden til SharePoint, jeg fikk heldigvis anledning til å delta de to kveldstimene dette varte. Vel anvendt tid vil jeg si, her var det utrolig mye nytt på en gang. Jeg prøvde å notere så godt jeg kunne og lenker også til en del andre som har mye info om nyhetene.

Som Jepp Teper – VP OneDrive + SharePoint sa det:

“The biggest day for news in the history of SharePoint”

Så her kommer en liste med mye av det som ble annonsert av nyheter. Følg lenkene senere i innlegget for en mer komplett oversikt.

 • SharePoint 2016 er nå tilgjengelig (General Availablity)
 • Det kommer SharePoint app for iOS (Nå) + Android og Windows Phone versjoner senere i år
 • SharePoint får en ny hjemmeside på Office 365, Dvs. den siden som lister opp Siter i dag. Den vil nå utseendemessig minne mer om Delve siden og vise siste Siter du besøkte, Siter med mest aktivitet, den vil foreslå Siter for deg basert på din profil etc. Se bilde under.

SharePoint-home-page-with-activity-zoomed-out-for-more-cards

 

 • Sites valget i Office 365 vaffel menyen (app launcher) skifter navn til SharePoint 🙂
 • Team Sites får en helt nye moderne look and feel og alt er responsivt ut av boksen. Se bilde under.
 • Office 365 Groups og Team Sites kobles tett. Når du oppretter en ny Office 365 Group for samhandling får du automatisk en tilhørende Team Site

SharePoint-team-site-and-mobile-app

 

 • Publisering av sider eller artikler blir veldig enkelt. Samme grensesnitt som brukes i bloggen på Office 365 brukes over alt. Dette er et enkelt og brukervennlig grensesnitt og er responsivt.
 • Dokument Bibliotek får en facelift. Denne kan du allerede se på Office 365 i dag. Den har mange forbedringer i forhold til det gamle utseende og er superraskt. Blant forbedringene er,
  • raskt legge til kolonner i et view (som i f.eks Outlook i dag),
  • realtime fulltekst søk,
  • lenke til documenter i andre dokument bibliotek,
  • du kan pinne viktige dokumenter i toppen av biblioteket,
  • inline metadata management dvs. du kan dra et dokument fra en kategori til en annen og metadata oppdateres automatisk!.
  • Kopiere eller flytte dokumenter til andre bibliotek

2016-05-06_09h37_53

 

 • Dette grensesnittet vil bli felles for Dokument Biblioteker, OneDrive for business og også SharePoint lister
 • Site Content får også en oppdatering, den vil oversiktlig vise mest brukt innhold etc.
 • PowerApps og Microsoft Flow integreres med SharePoint og du kan opprette en PowerApps og tilhørende Flow (Workflow – prosess) direkte fra en SharePoint liste med listen som datasource for PowerApps. Dette blir gøy!

Microsoft-Flow-inside-SharePoint

 

“SharePoint 2016 er ikke siste on-prem version av SharePoint Server”

SharePoint Feature Pack

Microsoft var under The Future of SharePoint møte veldig tydelige på deres fortsatte satsning på on-prem versjonen av SharePoint og at 2016 absolutt ikke er siste versjon av on-prem SharePoint.

Microsoft annonserte at fra 2017 vil de komme med såkalte SharePoint Feature Pack for on-prem SharePoint. En del av nyhetene som ble annonsert nå er cloud-only men ved hjelp av Feature Packs vil Microsoft gjøre så mye som mulig av den nye funksjonaliteten tilgjengelig også for on-prem kunder.

SharePoint Framework

Microsoft annonserte også SharePoint Framework som er et nytt rammeverk for utviklere. Ja du hørte riktig, dette er da det 4 rammeverket på like mange versjoner av SharePoint.
Det nye rammeverket er bygget rundt Client Side development altså JavaScript.
Så enda noe nytt men det lille jeg har sett til nå så ser dette ut til å være et sterkt rammeverk der vi kan bygge kraftige grensesnitt på topp av SharePoint. Microsoft bruker selv samme rammeverket når de bygger nye ting som den nye hjemmesiden for SharePoint Team Sites, de nye Dokument Bibliotekene, OneDrive for Business etc.

The-SharePoint-framework-an-open-and-connected-platform-2

Selvsagt en utfordring med enda et rammeverk men hvis dette er et skritt i retning å gjøre det enklere å lage mer komplekse ting på topp av SharePoint (Office 365) så er det positivt. Dette kommer i tillegg til add-in modellen som fortsatt kan brukes.

Det nye rammeverket kan også brukes på eksisterende SharePoint Siter og Client Side webparter laget med det nye rammeverket kan kjøre direkte i eksiterende SharePoint sider! Se video i lenken til SharePoint Framework for en rask gjennomgang.

Oppsummering

Utrolig mye nytt fra Microsoft og det ble nesten for mye å fordøye på så kort tid. Denne eventen var Microsoft’s visjon for SharePoint så en del av det som ble vist kommer utover dette året og inn i 2017. Men uten tvil en spennende tid for SharePoint folket. Jeg prøver meg på en liten oppsummering her og lenker til en del relevante artikler.

 • SharePoint 2016 Server ikke siste on-prem versjon
 • Microsoft kommer med Feature Packs i 2017 for å bringe en del av disse nyheten også til on-prem versjon av SharePoint
 • Nye grensesnitt for SharePoint Team sites. Moderne og responsive
 • Mobile apps for SharePoint, «Intranet in your pocket», iOS først, så Android og Windows Phone i løpet av 2016
 • Nytt utseende og funksjonalitet for Dokument Bibliotek, OneDrive for Business og SharePoint Lister. Responsivt
 • SharePoint lister og bibliotek integreres med PowerApps og Microsoft Flow
 • SharePoint Framework, nytt rammeverk for utviklere

Lenker

The SharePoint Framework—an open and connected platform

The Future of SharePoint

Andrew Connell – Future of SharePoint, Microsoft Cloud Show Episode 127 and my Thoughts on Another SharePoint Dev Model

buckleyPLANET – Breakdown of the Future of SharePoint Announcements​

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Magic Mirror – version 1

Introduction A while back I discovered the exciting world of “magic mirrors”. I don’t remember how or where it caught my attention, but..

DevOpsDays Oslo 2016

5.-6. september hadde eg gleden av å delta på den første norske DevOpsDays i Oslo. Her er en oppsummering av høydepunktene..

Bouvet at JavaZone 2016

This year JavaZone celebrated it’s 15th year with with 3000 attendees and over 170 sessions. As one of Norway’s premier Java..

IT years are like dogs years

One of the characteristics of the IT industry is that time works differently for us. This is challenging and fun,..

SharePoint 2016 er på vei!

Som lovet var Microsoft ferdig med utviklingen av SharePoint Server 2016 (RTM – release to manufacturing) rett før påske, og..

En skybasert integrasjonsplattform

SAP HANA Cloud Integration SAP HANA Cloud Integration (HCI) er en skybasert integrasjonsplattform. Denne kan benyttes i stedet for SAP..

IoT Juleverksted

Tradisjonen tro var det i starten av desember tid for det årlige juleverkstedet hos Bouvet i Sandvika. Dette var tredje..

Bouvet Battle Royale – Rematch

Vår årlige fagdag ble i fjor kjørt som showdown mellom våre avdelinger som jobber med Java- og Microsoft-teknologi. Uten å..

Key takeaways fra JavaOne 2015!

JavaOne er verdens største Java-konferanse og arrangeres hvert høst i San Francisco. Her kan du oppleve foredrag fra noen av de..

Teknologi

I Bouvet er vi flere hundre teknologer som brenner for å programmere og utforme gode, digitale løsninger. I denne bloggen utforsker vi teknologien og deler det vi finner med dere.