Teknologi

I Bouvet er vi flere hundre teknologer som brenner for å programmere og utforme gode, digitale løsninger. I denne bloggen utforsker vi teknologien og deler det vi finner med dere.

SharePoint 2016 er på vei!

Som lovet var Microsoft ferdig med utviklingen av SharePoint Server 2016 (RTM – release to manufacturing) rett før påske, og vil være tilgjengelig for kunder fra tidlig i mai (lansering 4. mai). Hva kan du vente deg av den nye versjonen?

Det første som vil slå deg, er at grensesnittet er slående likt slik det er i SharePoint 2013, kanskje med unntak av den nye topplinjen (som mange kjenner fra i Office 365). Så for en vanlig sluttbruker vil det oppfattes som lite nytt. Men brukergrensesnittet er likevel forbedret en hel del, bl.a. med flere av funksjonene lettere tilgjengelige (nye linker/knapper) og mer informasjon og veiledning til brukeren om hva som skjer (bl.a. fremdrift under opplasting).

Det er gjort forbedringer knyttet til tilgjengelighet (Universell Utforming) ved at det er mulig å bruke hurtigtaster og gjennom at koden i en «master page» har ferdige komponenter for å bedre tilgjengeligheten ytterligere. Det er også gjort større fremskritt på mobilitet/responsivitet. Så det er gjort mye på «baksiden» av grensesnittet.

Fokus på stabilitet og ytelse

Microsoft sier de har investert betydelige ressurser i å gjøre plattformen mer stabil. Det er derfor flere tjenester som er på listen over det som er erstattet med noe nytt. BI-/Excel-services er i stor grad flyttet ut av SharePoint og til andre tjenester/-applikasjoner. I tillegg kommer det nye verktøy for å sjekke og fikse problemer med serverne/farmen.

Irritasjoner som forsvinner

Mange «småting» som har irritert brukere av SharePoint, er det nå gjort noe med! Her er noen av enkle, men praktiske tingene jeg gledet meg over:

  • Ikke lenger maks lengde på 256 tegn i URL-er
  • Utvidet support for spesialtegn i filnavn
  • Linking til elementer/dokumenter skjer med id, og inkluderer ikke hele URL-en

Så er det selvfølgelig mye mer…men det kan du utforske selv på nettet (i Office 365) eller få vite mer om på et gratis frokostseminar 14. april!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Magic Mirror – version 1

Introduction A while back I discovered the exciting world of “magic mirrors”. I don’t remember how or where it caught my attention, but..

DevOpsDays Oslo 2016

5.-6. september hadde eg gleden av å delta på den første norske DevOpsDays i Oslo. Her er en oppsummering av høydepunktene..

Bouvet at JavaZone 2016

This year JavaZone celebrated it’s 15th year with with 3000 attendees and over 170 sessions. As one of Norway’s premier Java..

IT years are like dogs years

One of the characteristics of the IT industry is that time works differently for us. This is challenging and fun,..

The Future of SharePoint

Den 4. mai holdt Microsoft en virtuell event om fremtiden til SharePoint, jeg fikk heldigvis anledning til å delta de..

En skybasert integrasjonsplattform

SAP HANA Cloud Integration SAP HANA Cloud Integration (HCI) er en skybasert integrasjonsplattform. Denne kan benyttes i stedet for SAP..

IoT Juleverksted

Tradisjonen tro var det i starten av desember tid for det årlige juleverkstedet hos Bouvet i Sandvika. Dette var tredje..

Bouvet Battle Royale – Rematch

Vår årlige fagdag ble i fjor kjørt som showdown mellom våre avdelinger som jobber med Java- og Microsoft-teknologi. Uten å..

Key takeaways fra JavaOne 2015!

JavaOne er verdens største Java-konferanse og arrangeres hvert høst i San Francisco. Her kan du oppleve foredrag fra noen av de..

Teknologi

I Bouvet er vi flere hundre teknologer som brenner for å programmere og utforme gode, digitale løsninger. I denne bloggen utforsker vi teknologien og deler det vi finner med dere.